Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8
02.12.2014.

Započeti radovi u parku „Blandaš“

Započeti su radovi na sanitarnoj seči staba u parku „Blandaš“ u Kikindi.

Radovi se izvode na osnovu Rešenja pokrajinskog Zavoda za zaštitu prirode iz Novog Sada, a radove finansira opština Kikinda.

Izvođač radova na sanitarnoj seči stabala je kikindska firma „Eko - Ram“ doo.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši stručno lice JP "Direkcije za izgradnju grada" Kikinda.

 

Park će, zbog navedenih radova, biti zatvoren za posetice u periodu od 3. decembra 2014. godine do 10. januara 2015. godine.

Unapred se zahvaljujemo građanima na razumevanju i strpljenju.

28.11.2014.

Postavljeni „ležeći policajci“ na nekoliko lokacija u gradu

Na osnovu rešenja Sekretarijata za inspekcijske poslove opštinske uprave i projekta tehničkog regulisanja saobraćaja postavljene su veštačke izbočine, odnosno usporivači tzv. „ležeći policajci“ na tri nove lokacije u gradu.

Izvođenje radova na postavljanju "ležećih policajaca" je obavljeno u ulici Đure Jakšića kod vrtića „Poletarac“, u ulici Kralja Petra I kod škole „Jovan Popović“ i kod dečijeg igrališta u ulici Ivana Jakšića.
 

Izvođač radova na postavljanju „ležećih policajaca“ je bila firma „Zlatna greda Kostić“ doo iz Kikinde.

18.11.2014.

Izvršeno ozelenjavanje drvorišta Ekonomsko – Trgovinske škole u Kikindi

Urađeno je ozelenjavanje dvorišta Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi, a na osnovu projekta ozelenjavanja koji je izradila JP „Direkcija za izgradnju grada“ Kikinda.
Na osnovu predmetnog projekta izvršena je sadnja sadnica u okviru školskog dvorišta 15. novembra 2014. godine, a zasađeno je 20-tak komada drvenastih sadnica i oko 180 komada sadnica žbunaste forme i cvetnice tipa trajnice.
Realizacija i dinamika radova na terenu obavljena je uz stručan nadzor inženjera šumarstva JP „Direkcija za izgradnju grada“.

Sama sadnja je obavljena zahvaljujući zajedničkoj saradnji raznih ekoloških udruženja, udruženja Gorana Kikinde, učenika i profesora nekoliko srednjih škola u Kikindi na čelu sa Ekonomsko-trgovinskom školom, članova konjičkog kluba „Topot“ i svih poštovalaca prirode.

 

Salaš „Đurđevak“ iz Nakova donirao je opštini Kikinda 30 sadnica hrizantema visokog kvaliteta za svečano otvaranja graničnog prelaza u Nakovu. Nakon ceremonije otvaranja sadnice su posađene na gradski i u dvorište opštinske zgrade.
 

Nazad | 2012 | 2013 | 2014 | Napred Nazad | 1 2 3 4 5 | Napred